Takindeling

Kapoenen | Kabouters | Welpen | Jonggidsen | Jongverkenners | Givers | Jin | Leiding

Kapoenen


Kapoenen zijn de eerste speltak binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen. Dit zijn alle 6 tot 8-jarige jongens en meisjes. Hun wekelijkse activiteiten bestaan vooral uit kleine en ludieke spelletjes die de kinderen in staat stellen zich volledig uit te leven. Bijvoorbeeld: kampen bouwen, bosspelletjes, estafetten, knutselvergaderingen en nog veel meer!

Leiding: Charles, Miel, Justine, Julien.

Terug naar bovenKabouters


De Kabouters zijn meisjes van 8 tot 10 jaar. Zij kunnen al wat meer gewaagdere activiteiten aan zoals cluedo, een fakkeltocht, een kookvergadering, modeshow en nog veel meer!

Leiding: Frederic, Matilde, Benoît, FLorence.

Terug naar boven
Welpen


De welpen zijn alle jongens tussen de 8 en de 10 jaar. Deze jongens willen elke vergadering zich volop kunnen uitleven en samen avontuur beleven! Op die leeftijd leren ze al een beetje zelfstandig te zijn en spelenderwijs dingen te ontdekken. Activiteiten zoals stratego, een sluipspel en paracommandospelen enz. vallen dan ook zeker in de smaak

Leiding: Lance, Dora, Amelie, Felix.

Terug naar bovenJonggidsen


Jonggidsen zijn alle 11 tot 13-jarige meisjes. Jonggidsen zijn niet vies van een grote portie avontuur en steken zelf graag de handen uit de mouwen. Ze leren sjorren, gaan op heuse trektochten, leren hoe ze hun eigen potje moeten koken op kamp, maar kunnen zich ook nog steeds uitleven bij een grootscheeps bos- of stadsspel. Op deze leeftijd trekken we ook voor het eerst met onze leden op kamp naar de Ardennen. Daar leren de leden hoe ze moeten overleven in de natuur, tafelvuren sjorren, koken op een houtvuur… maar vooral: in groep samen werken.

Leiding: Julie, Baptiste, Alexia.

Terug naar bovenJongverkenners


De jongverkenners zijn dan de mannelijke tegenhangers van de jonggidsen. Natuur ontdekken, constructies sjorren, verscheidene trektochten,… zijn voor hen ook wekelijkse kost. Op kamp in de Ardennen wacht hen dezelfde beproevingen als de jonggidsen.

Leiding: Fien, Margaux, Camille, Louis, Juline.

Terug naar boven
Givers


De Givers zijn de jongens en meisjes van 14 tot 16 jaar. Hun voorafgaande ervaringen in de jongere takken worden nu tot het uiterste gedreven om hen tot waardige scoutsleden te vervolmaken. Hun sjortechnieken en speurtechnieken worden op punt gesteld en ze leren op kamp nog meer dan tevoren hun hachje te redden in de natuur. Af en toe worden ook ‘jobvergaderingen’ georganiseerd. Ook deze tak gaat op kamp naar de Ardennen maar om de 3 jaar gaan we op kamp in het buitenland.

Leiding: Bruno, Michiel, Jules, Arthur, Batist.

Terug naar bovenJin


In de Jin zitten meisjes en jongens van 17 jaar. De bedoeling van deze tak is vooral om deze jongens en meisjes klaar te stomen voor hun leidingstaken de komende jaren. De jin is deels leiding en deels lid. Elke maand krijgen zij zelf 1 à 2 vergadering en de rest van de tijd staan zij de andere leiding bij bij de jongere takken.

Leiding: Julien, Felix.

Terug naar bovenLeiding


Zij zijn diegenen die elke zaterdag voor jullie paraat staan.

Terug naar boven“Scouts Oudenaarde leeft...”